Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

Оголошення!!!

Оголошення!!!

Служба у справах дітей та сім'ї виконавчого комітету Чагорської сільської ради проводить відбір громадян в патронатні вихователі. Принагідно повідомляємо, що Чернівецьким обласним центром соціальних служб проводитиметься навчання для кандидатів в патронатні вихователі та їх помічників.

16:09 01.08.2022

Роз’яснення: як роботодавцеві отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану

Роз’яснення: як роботодавцеві отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану

Отримувачі компенсації: роботодавці, які працевлаштували внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО) під час воєнного стану в Україні, зокрема, самозайняті особи, які використовують найману працю, у тому числі фізичні особа-підприємці, приватні нотаріуси, адвокати, аудитори, бухгалтери тощо (крім бюджетних установ і фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування).

16:17 25.07.2022

Стартувала інформаційна кампанія Держпраці «Виходь на світло»

Стартувала інформаційна кампанія Держпраці «Виходь на світло»

В умовах повномасштабної війни одним з головним чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави має розуміти, що задекларована праця - це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави! Саме тому, з 1 липня Держпраці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин. Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків. Кампанія реалізується за підтримки проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці».

15:23 01.07.2022

Зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт

Зареєстрованих безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт

Набула чинності Постанова Уряду «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 13 липня 2011 р. № 753 і від 20 березня» 2013 р. № 175». Йдеться, зокрема, про залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану. Види робіт визначатимуть місцева влада та військово-цивільні адміністрації. Ознайомитись з внесеними змінами до постанов Уряду, а також орієнтовним переліком суспільно корисних робіт, що виконуються в умовах воєнного стану, можна за посиланням https://is.gd/7jY86u . – Направляти безробітних на такі роботи фахівці служби зайнятості мають право з 31 дня перебування на обліку, якщо до цього часу не відбулось працевлаштування. Відтак вважатиметься, що будь-яка робота є підходящою. Тобто впродовж місяця зареєстрованому безробітному пропонуємо вакансії, які відповідають його умінням, навичкам та кваліфікації, а з 31 дня будь-яка робота, яка буде в нас в базі, є підходящою, а також суспільно-корисні й громадські роботи, – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. З усіма, хто долучиться до виконання робіт, підписують строковий трудовий договір. Ця робота буде оплачуватися в розмірі мінімальної заробітної плати, нині це – 6500 грн. Запис у трудову книжку вноситься роботодавцем на вимогу особи, яка бере участь у суспільно корисних роботах. Фінансування суспільно корисних робіт, що виконує зареєстрований безробітний, здійснюють за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, передбачених для виконання громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру, місцевих бюджетів, підприємств, установ, організацій, а також інших джерел, не заборонених законодавством. До громадських та суспільно корисних робіт залучатимуть лише придатних за станом здоров’я. Безробітний може лише двічі відмовитися від участі в таких роботах. Подальші відмови можуть призвести до припинення виплат на випадок безробіття та припинення реєстрації у службі зайнятості.

09:43 01.07.2022

8 представників релокованого на Буковину бізнесу заявили 44 вакансії

8 представників релокованого на Буковину бізнесу заявили 44 вакансії

Фахівці Чернівецької обласної служби зайнятості інформують та консультують представників релокованого на Буковину бізнесу. Про безкоштовні послуги служби зайнятості отримали інформацію 40 роботодавців, які перемістили свою діяльність у Чернівецьку область. - Служба зайнятості пропонує добір необхідних працівників, організацію професійного навчання безробітних на замовлення роботодавців для конкретних робочих місць, компенсацію ЄСВ за працевлаштування безробітних на новостворені робочі місця, державну підтримку за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, консультування щодо впровадження певних норм законодавства про працю і зайнятість тощо, - повідомляє директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. 8 представників релокованого бізнесу поінформували обласну службу зайнятості про наявність 44 вакансій. 13 вільних посад вже заповнені, з них на 9 працевлаштовані внутрішньо переміщені особи. Також цьогоріч планують укомплектувати ще 66 вакансій. Більше інформації щодо послуг служби зайнятості роботодавцям можна отримати за телефоном (037 2) 52 39 60. Роботодавці та HR можуть самостійно подати вакансію у Telegram на каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» https://t.me/worknowdcz Також у Telegram можна знайти необхідного фахівця на каналі «Пошук працівників (Чернівці)» https://t.me/search_chn

09:20 22.06.2022

"Смаки Буковини" вже в Чагорській громаді

"Смаки Буковини" вже в Чагорській громаді

19 червня 2022 року, мешканці нашої громади, подружжя Дмитро та Олена Семенюк із села Чагор, представили Чагорську ТГ в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури та побуту на презентації гастрономічного путівника «Смаки Буковини», в створенні якого раніше брали безпосередню участь, описавши та приготувавши дуже смачну страву «Мізки в сметані». Організатори заходу висловили щиру вдячність родині Семенюк за опис та приготування за унікальним рецептом однієї з буковинських страв. Дмитро та Олена отримали в дарунок презентований гастрономічний путівник.

15:43 20.06.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь