A A A K K K
для людей із порушенням зору
Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

Держпраці попереджає: обережно, шахраї!

Держпраці попереджає: обережно, шахраї!

До Державної служби України з питань праці надходить інформація від суб’єктів господарювання про телефонні дзвінки від осіб, у тому числі, які представляються колишніми працівниками державних підприємств, віднесених до сфери управління Держпраці, з комерційними пропозиціями щодо надання послуг у сфері охорони праці. Необхідність пристати на такі комерційні пропозиції шахраї обґрунтовують узгодженням дій з Держпраці. Наголошуємо, що Держпраці здійснює свою діяльність виключно на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, відповідно до вимог законодавства. У своїй роботі Держпраці НЕ НАДАЄ переваг будь-яким суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у сфері охорони праці. Просимо невідкладно інформувати про зазначені факти Державну Службу України з питань праці за посиланням: повідомити про корупцію( https://dsp.gov.ua/category/zapobihannia- proiavam-koruptsii/) та правоохоронні органи.

15:18 22.09.2022

Яких працівників потребують буковинські роботодавці і скільки готові  платити

Яких працівників потребують буковинські роботодавці і скільки готові платити

Нині у базі даних Чернівецького обласного центру зайнятості зареєстровано 644 вакансії. Робота є як для фахівців з вищою освітою, так і з професійно-технічною та середньою. Роботодавці Чернівецької області, а це підприємства, організації та установи краю, а також приватні підприємці, потребують менеджерів, лікарів, швачок, експедиторів, слюсарів, токарів, менеджерів, водіїв, майстрів, охоронців, продавців, контролерів, інженерів тощо. Є 20 вакансій у сфері освіти, 29 – у галузі охорони здоров’я. На часі підготовка до опалювального сезону. Тож зросла потреба у операторах котелень (87 вакансій). - На сайті Державного центру зайнятості почав працювати Єдиний портал вакансій. Це спільний проєкт Міністерства економіки України, Державної служби зайнятості та провідних українських сайтів з пошуку роботи (work.ua, robota.ua, novarobota.ua, pidbir.com, grc.ua, ua.jooble.org). Єдина база вакансій тут оновлюється в режимі реального часу. Шукач роботи обирає регіон, галузь та бажану зарплатню і отримує інформацію про вільні посади. Також можна підписатися на вакансії за галуззю та регіоном через чат-бот ДЦЗ у Telegram, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Щодо заробітних плат, які пропонують роботодавці області, то максимальна становить 30 000 гривень. На таку оплату праці може розраховувати зубний технік. Заступник начальника відділу отримуватиме 20 383. Також є 8 вакансій, сім з яких у галузі охорони здоров’я, із зарплатнею 20 000 гривень. Це вільні посади лікаря-стоматолога, три – лікаря з медицини невідкладних станів, адміністратора в стоматологічному кабінеті, фармацевта, завідувача відділу з інфекційного контролю, головного бухгалтера на підприємстві харчової промисловості. Дві пропозиції роботи для водіїв автотранспортних засобів, яким платитимуть 19 000 гривень, дві – із зарплатнею 18 000 (начальник виробництва лиття пластмас та пекар), одна вакансія закрійника – 17 000, чотири вільні посади із оплатою праці від 16 000 (головний бухгалтер (2), інженер-енергетик, інженер-інспектор), 15 вакансій для майстрів, водіїв, слюсарів, бухгалтерів, продавців-консультантів, фахівця – від 15 000 грн. 127 пропозицій роботи зареєстровані у базі обласної служби зайнятості із зарплатнею від 10 000 до 14 000 грн.

14:20 22.09.2022

На Буковині за сприяння служби зайнятості  роботу знайшли 4,4 тис. осіб

На Буковині за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 4,4 тис. осіб

За вісім місяців 2022 року за сприяння Чернівецької обласної служби зайнятості нове робоче місце знайшли 4,4 тис. українців. Серед них майже 3,2 тис. мали статус зареєстрованого безробітного. Професійне навчання за сприяння служби зайнятості проходили 467 безробітних. З них, у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості – 44 безробітних. До громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 403 особи, з них – 366 безробітних. - З початку воєнних дій до служби зайнятості області звернулися понад 2 300 переселенців, з них статус безробітного отримали понад 1300 осіб. Серед них роботу знайшли 380 осіб, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Станом на 1 вересня 2022 року послуги обласної служби зайнятості отримували 3 943 безробітних, що на 41,5% (або на 2 802 безробітних) менше ніж на відповідну дату минулого року. Допомогу по безробіттю отримували 3 498 безробітних, що на 41,4% (або на 2 474 особи) менше, ніж станом на 1 вересня 2021 року. Середньомісячний розмір допомоги по безробіттю в Чернівецькій області у серпні 2022 року становив 4 339 грн, у той час як у серпні 2021 року – 3 484 грн, тобто, збільшення відбулося на 24,5%. З актуальною базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті обласного центру зайнятості https://bit.ly/3Il7JmV. У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

15:18 16.09.2022

АНОНС  Фахівці служби зайнятості навчатимуть практичних навиків  складання бізнес-плану

АНОНС Фахівці служби зайнятості навчатимуть практичних навиків складання бізнес-плану

27 вересня 2022 року о 10.00 годині у Чернівецькій міській філії обласного центру зайнятості відбудеться семінар-тренінг на тему «Як скласти бізнес-план для отримання мікрогранту на відкриття або розвиток власної справи». Фахівці Чернівецького обласного центру зайнятості проведуть семінар- тренінг для всіх бажаючих отримати мігрогрант в рамках урядової програми «єРобота» та відпрацюють практичні навики складання бізнес-плану. Для участі необхідно попередньо зареєструватися, заповнивши форму https://docs.google.com/forms/d/1HdPGDHLEiqeBTGweGrDzGseLrB- EG6_QCfYfqWxkj_I/edit За додатковою інформацією можна звернутися за телефоном (0372)527561 або Telegram-канал онлайн-підтримки Чернівецького обласного центру зайнятості https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy

15:15 16.09.2022

В рамках урядової програми «єРобота» у Чернівецькій області з’явиться  понад 50 нових робочих місць

В рамках урядової програми «єРобота» у Чернівецькій області з’явиться понад 50 нових робочих місць

До Чернівецької обласної служби зайнятості вже надійшло 198 звернень від фізичних та юридичних осіб на отримання мікрогранту на розвиток або започаткування власного бізнесу в рамках урядової програми «єРобота». За результатами перевірки ділової репутації та оцінювання бізнес-планів грантові кошти на розвиток бізнесу отримають 28 заявників із Чернівецької області. Загальна сума грантових коштів – майже 6,5 млн. грн. Найближчим часом у Чернівецькій області з’явиться понад 50 нових робочих місць. - Після надання скорингової оцінки «Ощадбанку» (це 98 балів та більше), оцінку проєкту здійснює обласний центр зайнятості, проводить з заявником онлайн-співбесіду, рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій приймається комісією Державного центру зайнятості. Сьогодні заявники мають можливість допрацювати свої бізнес плани, на доопрацювання вже відправлено 27 бізнес-планів, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Майбутні та діючі підприємці планують свою діяльність у переробній промисловості, роздрібній торгівлі, створенні пекарень, закладів харчування, здійснювати виробництво хлібобулочних виробів та виготовлення дерев’яних еко іграшок, веденні дистанційного бухгалтерського та кадрового обліку, також буде створено дизайн студію на базі архітектурного бюро, надаватимуться послуги з осушення зерна та інших культур, виготовлятимуть дизайнерські панелі для дверей. Відтепер за кошти мікрогранту можна закуповувати ліцензоване програмне забезпечення, тварин, сировину, матеріали та послуги пов’язані з виробництвом продукції, наданням послуг, маркетингу, оренди обладнання. Нагадаємо, що впродовж 15 робочих днів з моменту позитивного результату заявнику необхідно зареєструвати фізичну особу-підприємця або юридичну особу (в разі необхідності), укласти договір про надання мікрогранту за формою, встановленою Мінекономіки, відкрити рахунок в уповноваженому банку. Подати заявку та бізнес-план можна на порталі Дія https://is.gd/KT7RoW Схема отримання мікрогранту та посилання на законодавство на сайті Державного центру зайнятості https://bit.ly/3A2Ctpd Консультування щодо отримання мікрогрантів відбувається щоденно з 9.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю на каналі Telegram-каналі онлайн-підтримки Чернівецького обласного центру зайнятості https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy або за номером телефону 0372523250.

09:46 08.09.2022

На Буковині за працевлаштування 209 переселенців роботодавці отримали компенсацію

На Буковині за працевлаштування 209 переселенців роботодавці отримали компенсацію

У Чернівецькій області 84 роботодавці отримали компенсацію витрат з оплати праці за працевлаштування 209 внутрішньо переміщених осіб. Найбільша кількість рішень про виплату компенсацій прийнята у м.Чернівці, на Глибоччині, Кельменеччині, Новоселиччині, Сокирянщині, Сторожинеччині та Хотинщині. Загалом роботодавці області вже отримали понад два мільйони гривень компенсації. - Як показала практика, у Чернівецькій області досить успішно працює урядова програма відшкодування працедавцям заробітної плати за кожну працевлаштовану внутрішньо переміщену особу. Така виплата складає 6500 гривень упродовж двох місяців. Програма продовжує працювати, прийом заяв на отримання компенсації триває, подати документи можна у найближчу філію Чернівецького обласного центру зайнятості або через «Портал «Дія», - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Роботодавці отримали відшкодування за 83 працевлаштованих переселенців, які працюють в оптовій та роздрібній торгівлі, займаються ремонтом автотранспортних засобів, 58 – у переробній промисловості, 16 – у транспортному та складському господарстві, 13 – у сільському господарстві, 12 – здійснюють діяльність у сфері адміністративного і допоміжного обслуговування, 7 – на будівництві, решта в інших галузях економіки краю. З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості https://bit.ly/3Il7JmV. У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

09:53 30.08.2022

Роз’яснення Держпраці щодо окремих питань упорядкування трудових відносин з працівниками з нефіксованим робочим часом

Роз’яснення Держпраці щодо окремих питань упорядкування трудових відносин з працівниками з нефіксованим робочим часом

Державна служба України з питань праці надає роз’яснення щодо окремих питань упорядкування трудових відносин з працівниками з нефіксованим робочим часом.

15:10 26.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь