Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

У Чернівецькій області понад 1030 переселенців звернулися до служби  зайнятості

У Чернівецькій області понад 1030 переселенців звернулися до служби зайнятості

Фахівці обласної служби зайнятості надали послуги 1033 ВПО, зокрема допомогли знайти роботу 129 переселенцям. Вимушено переміщені особи нині працюють у сферах торгівлі, транспорту, охорони здоров’я, дошкільної освіти, житлово-комунального господарства, на виробництві промислових підприємств краю. Зокрема, 23 працевлаштовані в’язальниками схемних джгутів, 18 – лікарями, 9 – водіями, зокрема тролейбуса. Серед працевлаштованих переселенців є інженер-електронік, мастрос- рятувальник, двірник, бухгалтер, електрогазозварник, озеленювач, асфальтобетонник, помічник вихователя, електромеханік з ліфтів, слюсарі, прибиральники, охоронники, медичні сестри та брати, фармацевти тощо. Серед буковинських роботодавців, котрі працевлаштували переселенців, є представники підприємств, організацій, установ різних форм власності. Станом на 12 травня 2022 року статус безробітного мали понад 290 ВПО. – Нині у сфері зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття відбулися законодавчі зміни. У період воєнного стану внутрішньо переміщені особи, які не розірвали трудові відносини, можуть зареєструватися у службі зайнятості. Припинити трудовий договір можна в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості заяву на ім'я роботодавця. А далі служба зайнятості повідомляє роботодавця, Пенсійний фонд та територіальний орган Державної податкової служби, – інформує директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Ознайомитися з повним текстом Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» можна тут: https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/pubFile/1279685

10:39 12.05.2022

У Чернівецькій області за працевлаштування 7 внутрішньо переміщених осіб роботодавці отримають компенсацію

У Чернівецькій області за працевлаштування 7 внутрішньо переміщених осіб роботодавці отримають компенсацію

У Чернівецькій області 3 роботодавці вже звернулися до служби зайнятості за компенсацією витрат на оплату праці за працевлаштування 7 внутрішньо переміщених осіб. Компенсація витрат роботодавцю здійснюється за кожну працевлаштовану особу на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом, за таких умов: - роботодавець перебуває на обліку як платник ЄСВ; - розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної зарплати; - подання в установленому законодавством порядку податкової звітності за IV квартал 2021 року або річної звітності за 2021 рік. Для отримання компенсації необхідно подати такий пакет документів до центру зайнятості:

12:44 04.05.2022

На Буковині за пошуком роботи до служби зайнятості звернулися  понад 700 переселенців

На Буковині за пошуком роботи до служби зайнятості звернулися понад 700 переселенців

З початку військових дій до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися понад 700 внутрішньо переміщених осіб. Служба зайнятості допомогла знайти роботу для 99 осіб. Серед працевлаштованих інженер-електронік, верстатних деревообробних верстатів, робітник з догляду за тваринами, юристи, бухгалтери та лікарі та інші фахівці. Більшість працевлаштованих у м.Чернівці. - У зв’язку із збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у Чернівецькій області та шукають нині роботу, обласна служба зайнятості звертається до роботодавців з проханням оперативно повідомляти про кадрові потреби. Фахівці служби зайнятості доберуть необхідних працівників на замовлення роботодавця, - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Серед роботодавців, які взяли на роботу внутрішньо переміщених осіб, фізичні-особи підприємці, медичні заклади різних форм власності, комунальні підприємства та місцеві ТОВ. Переселенці працюють у сфері роздрібної торгівлі, охорони здоров’я, освіти, займаються вирощуванням зернових культур, виготовленням продукції, виробництвом електричного та електронного устаткування, задіяні в інших видах діяльності. Нагадуємо, за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, роботодавець може отримати компенсацію у розмірі 6500 гривень.

09:27 28.04.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь