Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

За сприяння служби зайнятості на Буковині роботу знайшли 2642  особи

За сприяння служби зайнятості на Буковині роботу знайшли 2642 особи

Впродовж січня-травня 2022 року за сприяння Чернівецької обласної служби зайнятості забезпечені роботою 2642 особи, з них 1872 безробітних. - З 24 лютого цього року до обласної служби зайнятості звернулися майже 1700 вимушено переміщених осіб, понад 450 з них отримали статус безробітного, а понад 200 – знайшли роботу, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Станом на 1 червня 2022 року послуги Чернівецької обласної служби зайнятості отримали 5196 безробітних. Порівняно з аналогічною датою минулого року кількість безробітних зменшилася на 34,2% (або на 2697 безробітних). Більшість безробітних (57,8%) у Чернівецькій області – жінки. Серед зареєстрованих безробітних мали вищу освіту – 43,5%, 27% – професійно-технічну, 29,3% – загальну середню освіту. 22,9% – зареєстрованих безробітних були у віці до 35 років; 27,2% – від 35 до 44 років; 27,4% – від 45 до 54 років; 22,5% – понад 55 років. З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті https://chn.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy?regionID=101017300000000 У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

16:45 08.06.2022

На Буковині 455 вакансій, з них - сотня для «білих комірців»

На Буковині 455 вакансій, з них - сотня для «білих комірців»

У базі даних Чернівецької обласної служби зайнятості зареєстровано 455 актуальних вакансій, більшість з них за робітничими професіями. Водночас є ряд пропозицій роботи для фахівців з вищою освітою. Таких вакансій майже сотня, з оплатою від 8 до 20 тис.грн. - Згідно чинного законодавства в умовах воєнного стану для безробітного підходящою вважається робота, оплата якої є не нижче розміру заробітної плати за останнім місцем роботи для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного впродовж 30 календарних днів з дня надання такого статусу. Для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів або здійснюють пошук роботи вперше, підходящою вважається робота з розміром заробітної плати не нижче розміру мінімальної (для роботи на умовах повного робочого часу), - зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко. Серед «білих комірців» найбільша потреба роботодавців у бухгалтерах, їх потрібно 11, з них – 6 головних бухгалтерів. Оплата від 5 тис грн. за половину ставки до 18 тис.грн. Лікарів потрібно дев’ятеро, серед них лікарі медицини невідкладних станів, ультразвукової діагностики, сімейні лікарі, акушер-гінеколог, кардіолог, психотерапевт, стоматолог та хірург. Заробітна плата складає від 10 до 20 тис.грн Є потреба у шести адміністраторах із оплатою від 8 до 12 тис.грн. Серед затребуваних також інженер-програміст, кошторисник, технік- технолог (текстильна та легка промисловість), інженер-технолог, головний технолог, інженер-енергетик, фахівець з публічних закупівель, інженер з охорони праці. Заробітна плата на ці пропозиції роботи – від 8 тис.грн. З актуальними вакансіями по всій Україні можна ознайомитися у Telegram- каналі: «Робота зараз: Державна служба зайнятості» за посиланням https://t.me/worknowdcz. Щоденно на каналі з’являється понад дві тисячі актуальних вакансій. Роботодавці можуть подати вакансію через чат-бот @DCZWorkNowBbot, вона одразу буде опублікована, а фахівці розпочнуть підбір кандидатів. У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

09:21 02.06.2022

Держпраці запускає нову інформаційну кампанію “Україна працює!”

Держпраці запускає нову інформаційну кампанію “Україна працює!”

Економіка держави має працювати – для підтримки Збройних Сил України у війні з російськими загарбниками та наближення нашої спільної перемоги. Щоб розширити консультаційну підтримку роботодавців і працівників трудових колективів підприємств, установ, організацій у важкий період воєнних дій, Державна служба України з питань праці запускає нову інформаційну кампанію “Україна працює”. Як перезапустити бізнес на новому місці? Які особливості трудових відносин під час воєнного стану? Які права та гарантії мають мобілізовані працівники? Держпраці надаватиме компетентні відповіді на найактуальніші запитання щодо трудового законодавства та законодавства з питань промислової безпеки, охорони та гігієни праці, які турбують наших громадян. Інформаційну кампанію «Україна вперед» підтримує Проєкт МОП “На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні”, що фінансується ЄС.

10:33 31.05.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь