Чагорська територіальна громада
Чернівецького району, Чернівецька область

Новини

Дата: від до Скинути

На Буковині учасники урядової програми «єРобота» отримають мікрогранти на створення чи розвиток власного бізнесу

На Буковині учасники урядової програми «єРобота» отримають мікрогранти на створення чи розвиток власного бізнесу

У Чернівецькій області триває робота щодо оформлення мікрогрантів на розвиток або започаткування власного бізнесу в рамках урядової програми «єРобота». За перших два періоди до Чернівецької обласної служби зайнятості вже надійшло 106 звернень від фізичних та юридичних осіб на отримання мікрогранту. За результатами перевірки ділової репутації та оцінювання бізнес- планів грантові кошти на розвиток бізнесу отримають 22 заявників із Чернівецької області на загальну суму майже 5 млн. грн. Основною умовою отримання мікрогранту є створення робочих місць. Діючі та майбутні підприємці планують створення від одного до двох робочих місць в залежності від суми гранту. Найближчим часом у Чернівецькій області з’явиться понад 40 нових робочих місць. Підприємці планують свою діяльність у переробній промисловості, роздрібній торгівлі, створенні пекарень, кафе, закладів харчування, здійснювати виробництво хлібобулочних виробів та виготовлення дерев’яних еко іграшок. Прийом заявок на отримання мікрогрантів триває. Нагадаємо, рішення щодо надання коштів чи відхилення пропозицій приймається комісією Державного центру зайнятості, подати заявку та бізнес- план можна на порталі Дія https://is.gd/KT7RoW Схема отримання мікрогранту та посилання на законодавство дивіться на сайті Державного центру зайнятості https://bit.ly/3A2Ctpd Також прийняті законодавчі зміни до порядку отримання мікрогрантів. Ознайомитися з ними можна на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості https://bit.ly/3plS4eJ. Консультування щодо отримання мікрогрантів відбувається щоденно з 9.00 до 17.00 з понеділка по п’ятницю на каналі Telegram-каналі онлайн- підтримки Чернівецького обласного центру зайнятості https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy або за номером телефону 0372523250.

12:00 18.08.2022

На Буковині 344 переселенці знайшли роботу

На Буковині 344 переселенці знайшли роботу

З початку військових дій до Чернівецької обласної служби зайнятості за пошуком роботи звернулися 2160 переселенців, з них 344 особи вже знайшли роботу. 1149 шукачів роботи отримали статус безробітного. Більше 50 осіб працевлаштовані у медичні заклади області, понад 40 – на комунальні підприємства та 30 осіб – на підприємство, яке займається виготовленням електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів. Окрім цього працюють у навчальних закладах, на підприємствах малого та середнього бізнесу, які займаються оптовою та роздрібною торгівлею, виробництвом хліба та хлібобулочних виробів, виробництвом текстильних виробів технічного та промислового призначення, а також у закладах сфери послуг. На Буковині з числа переміщених осіб працює 31 лікар. Серед них анестезіолог, радіолог, терапевти, анестезіолог, інфекціоніст, кардіологи, ендокринолог, стоматологи, хірург, невропатолог, акушер-гінеколог, педіатр, уролог та лікар ультразвукової діагностики. Також 15 працівників молодшого персоналу у медичних закладах, а також реабілітологи та 4 фармацевти. 15 переселенців працевлаштовані та працюють бухгалтерами, по 13 продавцями та швачками, 12 – електромонтерами, 10 – водіями, по 9 – слюсарями та менеджерами, по 8 – касирами, прибиральниками та фахівцями, 6 – озеленювачами, 5 – вихователями закладів дошкільної освіти, 5 – інженерами, 4 – юристами та юрисконсультами, а також верстатниками деревообробних верстатів, електрогазозварниками, електромеханіками, мулярами, психологами. Більшість внутрішньо переміщених осіб знайшли роботу в Чернівцях, а це 247 шукачів роботи. На Вижниччині роботу знайшли 8 осіб, на Герцаївщині – 6, Глибоччині – 4, Заставнівщині – 5, Кельменеччині – 2, Кіцманщині – 7, Новоселиччині – 12, Путильщині – 4, Сокирянщині – 8, Сторожинеччині – 12, Хотинщині – 9 та у м.Новодністровськ – 8. З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості https://bit.ly/3Il7JmV. У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

14:16 17.08.2022

Актуально для роботодавців! У яких випадках інспектори Держпраці здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) у період дії воєнного стану?

Актуально для роботодавців! У яких випадках інспектори Держпраці здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) у період дії воєнного стану?

Управління Держпраці у Чернівецькій області роз’яснює, у яких випадках здійснюються позапланові заходи державного нагляду (контролю) у період дії воєнного стану.

12:41 16.08.2022

Працівники підприємств, які забезпечують проходження опалювального сезону, зобов’язані пройти спеціальне навчання з питань охорони праці

Працівники підприємств, які забезпечують проходження опалювального сезону, зобов’язані пройти спеціальне навчання з питань охорони праці

Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до керівників підприємств, установ та організацій Буковини і нагадує: напередодні початку опалювального сезону працівники, які працюють на підприємствах, що забезпечують надійне та безаварійне проходження опалювального сезону , зобовязані пройти спеціальне навчання з питань охорони праці.

14:20 12.08.2022

На Буковині найбільшу зарплату пропонують медичним працівникам

На Буковині найбільшу зарплату пропонують медичним працівникам

Впродовж січня-липня 2022 року підприємства, установи та організації Чернівецької області подали інформацію про наявність 5346 вакантних посад, що на 3,2% більше в порівнянні з відповідним періодом 2021 року. Станом на 10 серпня 2022 року в обласній службі зареєстровано 122 вакансії із заробітною платою понад 10 тис.грн, оплату понад 15 тис пропонують на 21 пропозицію роботи. 20 тис.грн пропонують для 9 фахівців. Найбільшу зарплату – 20 тис.грн пропонують медичним працівникам та заступнику начальника відділу одного із комунальних підприємств міста Чернівці. Зокрема, потрібен заступник начальника відділу, який має працювати в виробничо-технічному відділі, знати обладнання теплових мереж, вести розрахунки та вміти складати теплові та паливні баланси, а також необхідні знання програм: EXEL, ГІС Понорама, КТМ-204 України. Медичним закладам м.Чернівці, Дністровського та Вижницького районів області потрібні: лікар загальної практики-сімейний лікар, лікар-акушер- гінеколог, лікар-стоматолог, три лікарі з медицини невідкладних станів. Одній із медичних комунальних установ м.Чернівці потрібен завідувач відділу з інфекційного контролю та фармацевт клінічний, в його обов’язки входить підбір ліків та визначення індивідуальних доз для хворих. 19 тис.грн пропонують двом водіям автотранспортних засобів з категорією «С», серед обов’язків – розведення продукції по магазинах. На оплату 18,5 тис.грн потрібен головний бухгалтер на одне із комунальних підприємств м.Чернівці для ведення бухгалтерського обліку в 1С, Медок, з обов’язковим досвідом роботи в бюджетній сфері від двох років. Роботодавець готовий платити 17 тис.грн закрійнику з пошиття весільних та вечірніх суконь, по 16 тис.грн – інженеру-енергетику та майстру виробництва. По 15 тис.грн – піскоструминнику, оператору термоз'єднань, різальнику матеріалів, гальваніку та двом водіям автотранспортних засобів. З базою вакансій Чернівецької області можна ознайомитися на сайті Чернівецького обласного центру зайнятості https://bit.ly/3Il7JmV. У разі виникнення запитань фахівці служби зайнятості оперативно допоможуть у Telegram-каналі онлайн-підтримки https://t.me/+Ywd0Jm4NytkzNDcy.

14:30 11.08.2022

Держпраці роз’яснює щодо дії окремих норм трудового законодавства в умовах воєнного стану

Держпраці роз’яснює щодо дії окремих норм трудового законодавства в умовах воєнного стану

Державна служба України з питань праці надає актуальні роз’яснення з окремих питань чинного трудового законодавства. Як здійснюється оплата праці у разі збільшення норми тривалості робочого часу? У разі встановлення нормальної тривалості робочого часу понад 40 годин на тиждень, оплата праці здійснюється у розмірі, збільшеному пропорційно до збільшення норми праці. Чи можна збільшити норму тривалості робочого часу для неповнолітніх працівників, які працюють на об’єктах критичної інфраструктури? Ні, не можна. Тривалість робочого часу неповнолітніх визначена статтею 51 Кодексу законів про працю України і не може перевищувати для працівників віком від 16 до 18 років - 36 годин на тиждень, для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) - 24 години на тиждень. Підприємство працює за п’ятиденним робочим тижнем. Роботодавець пропонує запровадити шестиденний робочий тиждень з метою зменшення тривалості робочого дня. Чи треба таке рішення погоджувати з військовою адміністрацією? Ні, погоджувати таке рішення з військовою адміністрацією не потрібно. П’ятиденний або шестиденний робочий тиждень встановлюється виключно роботодавцем (частина третя статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»). Чи потрібно повідомляти працівника про зміни істотних умов праці в умовах воєнного часу? Так, потрібно. Таке повідомлення має бути здійснено до запровадження змінених умов, повідомлення про зміну істотних умов праці за два місяці під час дії воєнного стану не застосовується. Працівник виїхав з місця проживання у зв’язку із бойовими діями. Чи може роботодавець відмовити йому у наданні відпустки без збереження заробітної плати? Ні, роботодавець не може відмовити працівнику, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, у наданні відпустки без збереження заробітної плати, але її тривалість не може перевищувати 90 календарних днів. Чи може роботодавець видати працівникам трудові книжки? Ні, не може. Роботодавець може видати працівникові трудову книжку: у разі звільнення (стаття 47 Кодексу законів про працю України); після завершення включення Пенсійним фондом України до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування відсутніх відомостей про трудову діяльність працівників (пункт 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі»); під час дії воєнного стану (стаття 7 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»). Видача трудової книжки працівникові здійснюється під підпис.

14:45 03.08.2022

На Буковині за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 325  переселенців

На Буковині за сприяння служби зайнятості роботу знайшли 325 переселенців

З початку військових дій до Чернівецької обласної служби зайнятості звернулися за пошуком роботи 2070 внутрішньо переміщених осіб. За цей час статус безробітного отримали 1074 особи. Роботу за сприяння служби зайнятості знайшли 325 переселенців.

10:25 03.08.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь